Nederlands Deutsch
taalkeuze:
Online boeken
bob
bob
bob
bob
bob

Omgeving

Camping de Strandloper is uniek gelegen onder de duinen tussen het Noordzeestrand en het Grevelingenmeer. Beiden zijn binnen enkele minuten lopen bereikbaar. Ons strand is een van de mooiste van Nederland om uit te waaien. En aan het kindvriendelijke Grevelingenmeer strand vind u een speeltuin die doorloopt in het water!

Door deze prachtige ligging is de camping een perfecte uitvalsbasis voor zowel badgasten, natuurliefhebbers en watersporters. Bovendien is onze locatie ten opzichte van de Brouwersdam ideaal. De Brouwersdam is de surf hotspot van Nederland.

Zelf heeft camping de Strandloper maar liefst vier grote speeltuinen waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. En een recreatieteam in het hoogseizoen. Het gezellige badplaatsje Scharendijke is binnen vijf wandelminuten te bereiken. Hier vind u gezellige restaurantjes en terrasjes. De bekende badplaats Renesse ligt op 4 km afstand.

Het Noordzeestrand

De stranden zijn breed, schoon en zijn opgedeeld in verschillende typen. Zo zijn er familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor extreme sporten. De Schouwse stranden zijn het hele jaar toegankelijk en ook tijdens de wintermaanden is een bezoek meer dan de moeite waard!

Steden en dorpen

Scharendijke
Scharendijke heeft een gezellige dorpskern met verschillende restaurantjes, cafés, snackbar, supermarkt en terrasjes, waar het goed toeven is op een mooie zomeravond. Vanuit de jachthaven vertrekt de rondvaartboot voor een tochtje over het Grevenlingemeer.

Renesse
Het bruisende Renesse ligt op 4 km afstand van de camping. Winkels, restaurants, terrassen, bars en discotheken vind u hier. In de zomer worden in het centrum tal van activiteiten georganiseerd.
www.renesse.nl

Zierikzee
Zierikzee is een gezellig historisch stadje en tevens de hoofdstad van Schouwen-Duiveland. Hier kunt u diverse monumenten bekijken, of een middagje winkelen. Ook steden als Middelburg en Veere zijn erg de moeite waard om te bekijken.

Fietsen en wandelen

Het eiland Schouwen- Duiveland beschikt over 1100 hectare bos- en duingebied, met een rijke flora en fauna en is zeer geschikt om te fietsen. Met een uitdagende Mountainbike parcours!
Een aanrader is een fiets- wandel- of skeelertochtje te maken over de brouwersdam. Het verhoogde fietspad biedt een prachtig uitzicht over aan de ene kant de Noordzee en de andere kant het Grevenlingenmeer. Daarnaast zijn er door de ANWB vier verschillende bewegwijzerde fietsroutes uitgezet; Dreischor, Groen&Toen route (20 km), De Westerschouwenroute (33 km), de Platte van Schouwenroute (38 km)en de Caissonroute (60 km).
De lange brede zandstranden zijn zeer uitnodigend voor wandelaars. Maar ook in het bosgebied van Westerschouwen is het prachtig wandelen. Staatsbosbeheer organiseert het gehele jaar door excursies door unieke natuurgebieden op Schouwen-Duiveland. Excursies door de Boswachterij Westerschouwen, alsook door de Meeuwenduinen.
Meer informatie is verkrijgbaar bij de VVV Schouwen-Duiveland en voor vragen kunt u altijd op onze receptie terecht. Fietsen zijn in de nabije omgeving te huur.

Watersporten

Noordzee en Grevenlingen nodigen uit tot zeilen, (kite) surfen, duiken, vissen etc. Dichtbij het water kan geparkeerd worden (ook door campers).
Wist u dat bij de camping zich een van de meest geliefde duiklocaties van Nederland bevindt? U kunt duiken naar een afgezonken schip!
In de nabije omgeving zijn zeilboten, surfmateriaal en duikuitrustingen te huur. Op de receptie informeren wij u hier graag over.
Surf- en zeil centrum brouwersdam: www.brouwersdam.nl

Attracties

Een dagje geen strand...... Ook dan hoeft u zich in Zeeland geen moment te vervelen. De attractieparken in de omgeving bieden voor jong en oud(ers) vertier.

Deltapark Neeltje Jans, Leukste waterpark van Zeeland
In dit attractiepark www.neeltjejans.nl kunt u de hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties beleven en alles van de Deltawerken zien. U vindt hier onder andere een waterglijbaan, een waterspeelplaats, kunt er zeehonden voeren, een orkaan trotseren in de orkaanmachine, een tocht met de rondvaartboot maken en het grootste zeeaquarium van Zeeland vinden.
Gratis kortingsbonnen! Vraag op http://www.uitmetkorting.nl/neeltje-jans/kortingsbon-neeltje-jans/, zelf uw kortingsbon aan en print deze uit.
www.neeltjejans.nl

Miniatuur Walcheren
Wie al het moois van Walcheren in één dag wil zien moet een bezoek brengen aan Miniatuur Walcheren, wat in het stadscentrum van Middelburg ligt. Meer dan 600 modelbouwers werken al vanaf 1954 aan Walcheren in miniatuur.
www.miniatuurwalcheren.nl

Het Arsenaal
Van het bovendek tot in het donkere ruim, is in dit zeeroversnest aan het Vlissingse waterfront voor jong en oud van alles te beleven. Het Arsenaal laat zien hoe het er in de tijd van de piraten aan toe ging.
www.arsenaal.com

  • Omgeving
  • Omgeving
  • Omgeving
  • Omgeving
  • Omgeving
  • Omgeving
  • Prachtig aangelegd natuurlijk park met ruime plaatsen
  • Brede zandstranden
  • Gelegen aan het Grevenlingenmeer en Noordzee (brouwersdam)
  • Strandtenten! Waar zit u bij zonsondergang?

Camping De Strandloper  •  Kuijerdamseweg 64  •  4322 NM Scharendijke  •  Tel: +31-(0)111-676076  •  Fax: +31-(0)111-676085
KvK 22043230  •  E-mail: info@destrandloper.nl  •  © 2009 Camping de Strandloper  •  Webdesign: Holiday Media